Nesten halvparten av løperne i NYC Marathon ble antatt å løpe i fjor

Blant de mer enn 47 000 løpere som skal løpe i årets maraton i New York City, er det mer enn 21 000 som skulle løpe løpet i fjor. Men etter at orkanen Sandy rullet inn, ble arrangementet avlyst. Rundt 6000 av dem som ikke løp i fjor, tar plass neste år. Og det vil være 16 000 flere av 2012-løpere i løpet av 2015. New Yorks maraton er landets største, og det er alltid en intens konkurranse. Men i år er det lagt lag med spenning, både på grunn av fjorårets avlyste løp og bombingene ved Boston Marathon. New York Road Runners har brukt dobbelt så mye på sikkerhet enn i årene tidligere. CNBC anslår at de har tappet en million dollar på å sikre løpet:

Tilskuere vil se flere barrikader, inngjerdinger, sikkerhetssjekkpunkter og private sikkerhetsvakter på stedet, ifølge Peter Ciccia, teknisk direktør for ING NYC Marathon. Løpere blir vist i starten på Staten Island, og blir fratatt visse utstyr for løpet.

Klubben har også forbudt masker fra løpet - slik at politiet kan se alles ansikt - og vannfylte Camelbaks, for å hindre folk i å hente inn noe potensielt farlig. NYPD har også installert 100 kameraer rundt ruten for å se på hvert område til enhver tid. Det var til og med debatt om hvorvidt det måtte tillates poser i målområdet i det hele tatt, siden det var slik bombene i Boston ble ført i. Men til slutt bestemte NYRR seg for å ikke forby dem. Mer fra Smithsonian.com: Wilson Kipsang brøt bare verdensrekord for maraton Dette er argumentene som overbeviste NYC om å avlyse maraton